BeMedTech verwelkomt Annick De Keyzer als nieuwe voorzitter

Onlangs werd Annick De Keyzer (Johnson & Johnson Medical) verkozen als nieuwe BeMedTech-voorzitter. Ze volgt Paul Soenen (Medtronic Belgium) op.

Paul Soenen was al sinds 2001 actief in de Raad van Bestuur. In die periode ontwikkelde hij een duidelijke toekomstvisie. Hij stelt met voldoening vast dat de sector vandaag in België duidelijk op de kaart staat. "Het Pact Medische Technologie is het voorbeeld bij uitstek van onze representativiteit", dixit de afscheidnemende voorzitter. Hij betreurt wel nog dat de sector vaak nog als een deel van het probleem wordt beschouwd, "terwijl we net de oplossingen aanbrengen."

"AI al beter dan artsen voor detectie melanomen"

Annick De Keyzer legt intern de klemtoon op de voortzetting van het transformatieproces dat haar voorganger opstartte. Extern is haar prioriteit om de transversale aanpak verder door te drijven: efficiëntiewinsten maar in een context van waardegedreven zorg, waar niet alléén naar de prijs van de producten wordt gekeken "maar veel breder naar alle kosten die gepaard gaan met het behalen van een bepaalde doelstelling." Uiteraard krijgt de digitale transformatie de volle aandacht: "Zo behaalt artificiële intelligentie al betere resultaten voor de detectie van melanomen dan artsen die hiervoor gekwalificeerd zijn."

Ze vreest dat steeds meer innovatieve behandelingen niet beschikbaar zullen zijn in België als we "vanuit budgetsilo's blijven kijken zonder aandacht voor efficiëntiewinsten zoals kortere ziekenhuisverblijven en een snellere terugkeer naar het werk." Annick De Keyzer onthaalt dan ook met open armen twee proefprojecten van minister De Block: de vervanging van pacemakers in een dagziekenhuis en de toepassing van mechanische trombectomie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.