Enquête: Bent u klaar voor de digitale omwenteling ?

Enquête: Bent u klaar voor de digitale omwenteling ?

De digitale revolutie wordt al jarenlang aangekondigd, maar komt die revolutie er wel?  In het kader van een academisch proefschrift vraagt Caroline De Siron voor haar enquête de medewerking van zorgprofessionals. De resultaten van haar onderzoek worden in de maand september gepubliceerd in onze media. 

Model geneesmiddelenvoorschrift wijzigt, Riziv stopt leveren voorschriftenboekjes

Model geneesmiddelenvoorschrift wijzigt, Riziv stopt leveren voorschriftenboekjes

Vanaf 1 januari 2020 wordt elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen voor ambulante patiënten verplicht. Nieuw is dat de vermeldingen op het papieren voorschrift wijzigen en dat het Riziv stopt met het drukken en leveren van voorschriftenboekjes.

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • Als de poten van de leden van de CM dichtgeslibd zijn van het roken moeten ze niet eerst bij de huisartsen langsgaan om antibiotica te eisen maar moeten ze eerst eens konsekwent hun eigen verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid en stoppen met hun verslavingen ! Maar dat is...

  CM wil veelvoorschrijvers antibiotica beboeten, De Block reageert

 • Figuur 3 toont een positieve Grocott kleuring die de actinomyceten aankleurt.

  Een vreemde zwelling van de duim

 • Eindelijk! Betekent dit ook dat men in Europa overal medicatie over de counter via internet zal mogen kopen zonder locale blokkades?

  Onlinehandel: alle Europese kopers op gelijke voet

 • Wat de CM er nooit bij vertelt is dat de patient die een 1-persoonskamer kiest daar bijna nooit 1 euro zelf moet van betalen, want het is zijn hospitalisatie-verzekering die alles betaalt....( wij vragen bvb. alleen supplementen als we zeker zijn dat de patient daar zelf niks ...

  De Block zal ereloonsupplementen niet schrappen