Schurft vastgesteld in crèche in Leuven

Er is schurft vastgesteld bij een peuter in een crèche van Zorg Leuven. Dat meldt VRT NWS en bevestigt Bieke Verlinden (Vooruit), Leuvens schepen van Zorg en Welzijn en voorzitter van Zorg Leuven.

Er is vermoedelijk ook een tweede geval van schurft opgedoken in de crèche, maar dat is nog niet met zekerheid bevestigd. De twee gevallen zijn intussen wel geïsoleerd en worden behandeld. 

"Er is weinig kans op een verdere uitbraak, melden de specialisten", vertelt schepen Verlinden. "We vragen ouders wel waakzaam te zijn voor mogelijke symptomen bij hun kinderen. Maar er is op dit ogenblik geen gevaar. Het is goed dat het eerste geval snel is vastgesteld." 

Schurft is een huidziekte die veroorzaakt wordt door schurftmijten. De ziekte kan voor hevige jeuk en huidirritaties zorgen. In vijf jaar tijd is het aantal patiënten met schurft in Vlaanderen verdubbeld.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.