Sciensano peilt naar impact COVID-19 op gezondheid Belgen

Het Belgisch instituut voor gezondheid Sciensano wil weten wat de impact is van de uitbraak van het coronavirus op de gezondheid van de Belgen, en op hun leefgewoonten en gebruik van gezondheidsdiensten. Daarom lanceert de onderzoeksinstelling een online gezondheidsenquête, waarvan de eerste vragenlijst vanaf donderdag/vandaag door iedereen van 16 jaar of ouder die in België woont kan ingevuld worden.

De COVID-19 gezondheidsenquête moet beleidsmakers helpen om de gevolgen van de coronacrisis in te schatten. Ze moet ook duidelijk maken welke informatiebronnen de bevolking raadpleegt over het virus, en hoe ze hygiëne- en quarantainemaatregelen naleven.

Het onderzoek van Sciensano gebeurt in verschillende fases, met elke twee weken een nieuwe online vragenlijst die in te vullen is op de website van Sciensano. De eerste vragenlijst kan ingevuld worden tot en met 8 april. Die gaat onder meer over de contacten met de gezondheidszorg, de sociale steun en de levensstijl tijdens de coronacrisis van de respondenten. De tweede vragenlijst volgt op donderdag 16 april verspreid en zal dieper ingaan op de impact van de coronacrisis op de leefgewoonten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.