Nieuwe prestatieregeling vanaf 1 juli voor diverse specialismen

Via twee omzendbrieven signaleert het Riziv dat enkele prestatieregelingen veranderen vanaf 1 juli voor heel wat specialismen. Het gaat orthopedie, stomatologie, transplantaties, de aanwezigheid bij een heelkundige bewerking, operatieve hulp en radiotherapie en radiumtherapie in een eerst brief. De tweede brief spitst zich toe op inwendige geneeskunde, dermato-venereologie en pathologische anatomie.

Telkens wordt verwezen naar enkele koninklijke besluiten met als uitgangspunt het KB van 25 april 2023.  Telkens ook geldt de wijziging vanaf 1 juli 2023. Dat in een eerste brief voor bloedige en onbloedige behandeling, oncologische heelkunde,  diagnostische arthroscopieën (stomatologie, transplantaties, cervicale procedures, thoraco-lumbale procedures, heelkunde voor deformiteiten, sacrale procedures, intradurale spinale procedures, management van spinale complicaties, operatieve hulp en tot slot het honorarium voor verstrekkingen bij kinderen jonger dan 5 jaar wat de radiotherpie en radiumtherapie betreft.

De tweede brief gaat onder meer in op de prestatie 478295-478306 die wordt toegevoegd in inwendige geneeskunde – neuropsychiatrie- de prestatie 531414-531425 wordt geschrapt in dermato-venereologie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.