Andere fiscaal interessante uitgaven

Heeft u maximaal gebruik gemaakt van de belastingvoordelen van het aanvullend pensioen? Dan vindt u hierna een overzicht van nog enkele nuttige uitgaven die u vóór het einde van het jaar kunt plannen.

Dienstencheques

Bestel vóór het einde van het jaar nog een maximum aan dienstencheques om zoveel mogelijk te profiteren van het belastingvoordeel dat ze opbrengen. Het belastingvoordeel wordt per persoon toegekend. Als u zelf het maximum al heeft bereikt, kan uw echtgeno(o)t(e) u aflossen. Sinds 2016 zijn de belastingvoordelen naar de gewesten overgeheveld: 15% op de eerste 155 dienstencheques in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, 30% op de eerste 155 dienstencheques in het Vlaams Gewest en 10% op de eerste 150 dienstencheques in het Waals Gewest.

Kosten van kinderopvang

Voor kinderen jonger dan 12 kunt u tot 11,20 euro per dag aan kinderopvang aangeven; daarmee heeft u recht op een belastingvermindering van 45%. Klein detail: er wordt rekening gehouden met de datum waarop u de facturen betaalt. Vergeet dus niet om al uw facturen van een kinderdagverblijf, voor opvang of vakantiekampen te betalen vóór 31 december.

Giften aan goede doelen

Het einde van het jaar biedt ook de gelegenheid om uw goed hart te tonen en mensen te helpen die minder geluk hebben. Voor elke gift van minstens 40 euro aan een erkende vereniging heeft u recht op 45% belastingvermindering.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.