Chat YouTube: een verbluffende functie om te chatten met een video 

YouTube heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee gebruikers in real time vragen kunnen stellen over de video's die ze bekijken, een snelle samenvatting van belangrijke informatie kunnen opvragen of de auteur virtueel kunnen interviewen.

Vandaag de dag is YouTube de belangrijkste website voor het online bekijken van video's. Elke dag worden miljoenen video's geplaatst over onderwerpen variërend van koken en reizen tot geneeskunde en technologie. Maar het is niet altijd gemakkelijk om de tijd te vinden om alles te bekijken of elk detail van een video te begrijpen. Daarom is er nu Chat YouTube, een functie waarmee gebruikers samenvattingen van video's kunnen krijgen, vragen kunnen stellen over de onderwerpen die worden besproken en zelfs met behulp van kunstmatige intelligentie kunnen communiceren met de auteur van de video.

Chat YouTube is een recente functie waarmee gebruikers in real time kunnen chatten met de AI van YouTube. Gebruikers kunnen vragen stellen over de video's of vragen om een snelle samenvatting van belangrijke informatie. Ze kunnen ook communiceren met de auteur van de video en andere kijkers. 

De chatfunctie is beschikbaar op YouTube-video's op computer en mobieltje. Gebruikers klikken gewoon op de knop "Chat" naast de video om het chatvenster te openen. Ze kunnen dan hun bericht of vraag typen in het tekstvak en hun bericht versturen door op "Enter" te drukken. De AI-antwoorden van YouTube verschijnen onmiddellijk, net als bij chatGPT. Als de AI-antwoorden aanvankelijk in het Engels zijn, kun je gewoon vragen om een vertaling in het Nederlands, Frans of een andere veelgebruikte taal.

Naast snelle antwoorden op vragen kan Chat YouTube videomakers ook helpen hun publiek beter te begrijpen en hun inhoud te verbeteren. De AI van YouTube kan namelijk trends detecteren in de gestelde vragen en gegevens verstrekken over de onderwerpen waarin gebruikers het meest geïnteresseerd zijn. Videomakers kunnen deze informatie gebruiken om hun inhoud af te stemmen op de vraag van hun publiek.

Chat YouTube is niét bedoeld om commentaren onder een video te vervangen. Commentaar is altijd beschikbaar voor gebruikers die hun mening willen delen of willen communiceren met andere kijkers. Chat YouTube is eerder een extra functie waarmee gebruikers specifieke vragen kunnen stellen en snel antwoord krijgen. Ook moet worden opgemerkt dat het alleen kan reageren op de inhoud van de video.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.