Nederlandse minister van Volksgezondheid moet stoppen met zonnebanken

De Nederlandse vereniging van dermatologen adviseert de Nederlandse minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge om de zonnebank af te zweren. De CDA-politicus bekende vrijdag in de Nederlandse talkshow Jinek dat hij met enige regelmaat onder de zonnebank te vinden is, maar dat is "zeer onverstandig en gevaarlijk", vinden de dermatologen.

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) is niet te spreken over de bekentenissen van de minister van Volksgezondheid. De vereniging pleit in Nederland al jaren voor een verbod op zonnebanken. Die zijn volgens hen verantwoordelijk voor zeker vierhonderd extra gevallen van melanomen per jaar, "en Nederland is al koploper met huidkanker", klinkt het.

De dermatologen zijn van plan om minister de Jonge nog een persoonlijke brief te sturen, en willen hem ook uitnodigen voor een dermatologisch onderzoek. "De minister valt met zijn zonnebankbezoeken zeker in de risicogroep. We gaan hem persoonlijk uitnodigen."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.