Belgische tool om huidkanker sneller op te sporen

Demetra, een van de nieuwste innovaties van het Belgische Barco werd ontwikkeld om dermatologen betere inzichten te bieden bij het screenen van huidletsels.

Aangenomen wordt dat de slimme, mobiele handscanner de toekomst van screening op huidkanker verandert. Na de testfase kreeg het West-Vlaamse bedrijf groen licht om de huidscanner op de markt te brengen in België, zo stond afgelopen weekend te lezen in De Standaard.

Demetra combineert het beste van analoge en digitale beeldverwerking, van beeldprocessing en deep learning in een flexibel, draadloos toestel met een handgrip.

Met slechts één apparaat kunnen dermatologen alle soorten foto's nemen, van dermoscopische tot klinische close-ups en overzichtsfoto's. Het maakt ook het in kaart brengen, opvolgen en vergelijken van huidbeelden vloeiender en doeltreffender.

Voor een maandelijkse vergoeding, zonder financiële risico's of grote investeringen, krijgen artsen toegang tot functies en functionaliteiten die ze nodig hebben, ondersteuning en regelmatige updates van zowel software als hardware incluis.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.