Wachten op evaluatierapport project teledermatologie dat afloopt

Op 1 december 2021 stopt het pilootproject omdat het beoogde aantal van 2.000 tele-expertises bereikt is. Het evaluatierapport over het pilootproject dermatologisch advies op afstand moet in maart 2022 klaar zijn, deelt het Riziv mee.

50 geaccrediteerde dermatologen en 400 huisartsen namen deel aan het pilootproject. De inschrijvingsperiode is afgesloten.

Per verrichte tele-expertise vanaf 11 februari 2021 was er een vergoeding voorzien van 22,33 euro, die via derdebetalersregeling wordt betaald aan de dermatoloog. Het pilootproject voorziet ook een bijkomende beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor de deelnemende dermatologen.

Ook 400 huisartsen nemen deel aan het pilootproject. 

De deelnemende huisartsen verbonden zich aan een aantal zaken, zoals het inlichten van de patiënt over de methode, kwalitatieve en volledige informatie aan te leveren, het doorsturen van 5 tot 10 casussen tijdens de looptijd van de studie, te beschikken over een elektronisch medisch dossier en een eHealthbox, enz.

Lees ook:

Proefproject teledermatologie : 1.300 tele-expertises op dit moment

> Proefprojecten teledermatologie

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.