Teledermatologie goedgekeurd, gynaeco MIC on hold

Het experiment teledermatologie is goedgekeurd door de medicomut. Later zal het worden geëvalueerd en intussen wordt ook een experiment tele-oftalmologie voorbereid. Hoewel de vergoeding gynaecologie (MIC) inhoudelijk eveneens op instemming kon rekenen, liet de Bvas het niet passeren wegens de belachelijk lage vergoeding.Voor kinder- en jeugdpsychiaters lag het sociaal statuut op tafel.

"We moesten dit wel afketsen en dat is jammer omdat de maternele intensive care unit goed was uitgewerkt, maar daar stond een belachelijk lage vergoeding van 10 euro per uur tegenover. Onaanvaardbaar", dixit de syndicale leider. Hij wees er nog op dat tijdens dezelfde medicomut nog gediscussieerd werd over de vergoeding van de huisartsen die zich inspanden in triage- en testcentra, waar... 42 euro per uur ter discussie stond.

"De teledermatologie loopt al volop en met veel succes in Nederland. Tijd dus dat we daar een inhaalbeweging uitvoeren", klonk het nog.

Ook de kinder- en jeugdpsychiaters kwamen ter sprake toen het sociaal statuut op tafel lag (assimilatie via de criteria drempelwaarden). Wie in Vlaamse instellingen werkt, kwam door een strikte interpretatie van het KB niet meer in aanmerking. "Een simpele interpretatienota kan dat uitklaren", meent het ASGB/Kartel.

> Lees ook: weldra nomenclatuur teledermatologie

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.