De weg naar een nieuwe generatie voedingsspecialiteiten

Op 21 maart 2017, vereerde dr. Yann Rougier* ons met een bezoek aan België naar aanleiding van een uitzonderlijke conferentie over “Cellulaire veroudering en neurowetenchappen. De weg naar een nieuwe generatie voedingsspecialiteiten”. Hij geeft hier enkele sleutelelementen van zijn uiteenzetting gebaseerd op wetenschappelijke communicatie afkomstig van de Gesprekken van Bichat**.

In dit gesprek behandelt dr. Yann Rougier de belangrijkste pistes in verband met de metabole draagwijdte van veroudering: het belang van nutritionele anti-oxydante die ook wel moderatoren worden genoemd, de mitochondriale biogenetica, het nutritionele evenwicht tussen zuren en basen, de metabole index en de toegepaste neurowetenschappen.

De beloftes en de limieten van de gezondheidsvoeding maken het mogelijk een ‘Programma voor een lang leven’ op te maken in de vorm van tien praktische raadgevingen die u in uw raadpleging kan meegeven. 

Lees hier het volledige artikel. 

*Dokter Yann Rougier, arts-specialist van de Parijse ziekenhuizen en voortrekker van toegepaste neurowetenschappen sinds meer dan dertig jaar. Stichtend lid van de Whealth Found en het Institut IN2A (Institut de Neuronutrition et de Neurosciences Appliquées).
** “Voeding en anti-verouderingssupplementen: wetenschappelijke feiten tegenover gemediatiseerde fictie. Langleven en het mitochondriaal metabolisme: dialoog in het hart van de levende. Tien sleutelelementen voor uw raadpleging”.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.